Előnyben velünk!

Egyedi szoftvertermékek

Egyedi szoftvertermékek

Ügyfeleink egyedi és egyéni igényeire szabott magas hozzáadott értékű, asztali, webes illetve mobil alkalmazásokat fejlesztünk.
Web +<br/>E-Kereskedelem

Web +
E-Kereskedelem

A web a legfőbb erősségünk! Profi weboldalra, webáruházra vagy egyedi webes alkalmazásra van szüksége? Mi elkészítjük Önnek!
CRM + ERP

CRM + ERP

Fejlődésben lévő vállalatoknak teljes körű megoldást tudunk nyújtani, amely által nagyobb átláthatóságot, hatékony irányítási és döntéshozási folyamatokat tudnak bevezetni.
Online marketing

Online marketing

Ahhoz, hogy egy weboldal elérje piaci célját, folyamatosan új ügyfeleket kell generálnia! Ebben tud segíteni Önnek csapatunk!

Rólunk

Az Enetix Software Kft. 2006-ban alakult Románia központi régiójában, Csíkszeredában, mint minőségi IT megoldásokat illetve szolgáltatásokat nyújtó vállalat. Az informatikai ágazat folyamatos fejlődésének köszönhetően, kibővült szolgáltatásokkal és kiváló szakmai kompetenciákkal vagyunk jelen az egyedi szoftvertermékek, üzleti-informatikai megoldások, online üzleti alkalmazások, weboldalak, webáruházak, mobil alkalmazások fejlesztése, programozása, illetve az előbbiekhez kötődő üzleti, informatikai tanácsadás területén.
Szolgáltatásainkat és egyedi fejlesztésű szoftvereinket helyi, romániai és nemzetközi piacokon egyaránt értékesítjük.
Komplex megoldásokat nyújtó hazai és nemzetközi IT projektjeinknek köszönhetően csapatunkban dolgozó szoftverfejlesztők és projektvezetők a növekedő tapasztalat mellett innovatív, rugalmas, eredményorientált víziókat képviselnek. Erre alapozva olyan magas hozzáadott értékű szoftver megoldásokat fejlesztünk, amelyek segítségével ügyfeleink növelni tudják versenyképességüket és sikerességüket.
Az Enetix Software missziója az innovatív, magas hozzáadott értékkel rendelkező informatikai megoldások fejlesztése és az ide kapcsolódó szolgáltatások biztosítása, ezzel hozzájárulván az ügyfeleink fejlődéséhez és biztos sikeréhez.
Hisszük, hogy a precizitás, minőség, rugalmasság és megbízhatóság a legfőbb értékeinket képviseli.

Sok évi sikeres és kitartó munka eredményei számokban:

13
Év
120+
Sikeres Projekt
7
Ország
4
Kontinens

Technológia


.NET

 • C# / VB.Net
 • ASP.NET
 • ASP.NET MVC
 • WinForms
 • WCF

PHP

 • Magento
 • Drupal
 • WordPress
 • Joomla!

Mobile

 • iOS
 • Android
 • MoSync
 • PhoneGap
biglogo

Java Script

 • Java Script
 • jQuery
 • WebGL

CSS

 • CSS 3.0
 • Bootstrap
 • LESS
 • Sass

Databases

 • MS SQL Server
 • MySQL
 • Oracle
 • PostgreSQL

Munkafolyamat

hover
bnv

Elemzés

Az ügyfél ötlete alapján felmérjük a lehetőségeket, és olyan részletes elképzeléssé dolgozzuk át, mely alapján a fejlesztés tervezhető lesz, a költségei pedig előre megbecsülhetőek.
hover
bnv

Tervezés

Az ötletből kidolgozzuk azt a tervet, amiben azonosítjuk a kulcsfontosságú használati eseteket, a rendszer alapvető szolgáltatásait, és felépítjük annak architektúráját.
hover
bnv

Fejlesztés

Ebben a fázisban a program vagy szolgáltatás teljes kidolgozásán dolgozunk, folyamatos együttműködésben, interakcióban az ügyféllel, majd alapos teszteléssel zárjuk.
hover
bnv

Üzembe helyezés

Fontos, hogy az átadásra kerülő szoftver megfeleljen a minőségi mutatóknak és igényeknek. Szükség esetén program/rendszer-használati útmutatást és karbantartást is biztosítunk.

Szolgáltatások

Az Enetix fő tevékenysége széleskörű szoftverfejlesztési szolgáltatásokon alapszik, ezekről az alábbiakban bővebb információkat talál:

 • Egyedi szoftverfejlesztés
 • CRM implementáció
 • ERP, ügyviteli rendszerek
 • Webdesign és webfejlesztés
 • Webáruházak
 • Mobil alkalmazások
 • Outsourcing
 • Online marketing
 • Hoszting

Egyedi szoftverfejlesztés

Az ügyfeleinktől kapott igényspecifikáció alapján jól kidolgozott saját rendszertervet követve készítjük el az asztali, mobil és webes célú szoftver termékeinket. A teljes szoftverfejlesztési folyamat során a tervezéstől elkezdve a kivitelezésig átlátható költségvetésű és időben tervezhető terméket nyújtunk.

Minden esetben a legmegfelelőbb technológiát, platformot választjuk ki és alkalmazzuk az ügyfél, valamint a projekt sajátosságának függvényében. Platformválasztáskor előnyben részesítjük a nyílt forráskódú programcsomagokat a hosszú távú fenntarthatóság és fejleszthetőség érdekében. Az általunk kivitelezett alkalmazások utólagos támogatását és karbantartását is biztosítjuk, kapcsolatban állva ügyfeleinkkel folyamatosan azért dolgozunk, hogy teljesen elégedettek legyenek a megrendelt termékkel.

Az idők során jelentős tapasztalatra tettünk szert üzleti és operatív alkalmazások, webalapú alkalmazások, e-Business & e-Commerce, komplex webes illetve asztali vállalati alkalmazások kivitelezésben.

CRM implementáció

Manapság a kisebb cégek többségének van már számlázó, illetve könyviteli programja és nagyobbaknak integrált ügyviteli rendszere. Ezek a rendszerek inkább a termékekről, bevételekről és költségekről szólnak azonban az ügyfelekről rengeteg fontos adat és információ érkezik, amelyek sokszor nem kerülnek egy egységes rendszerbe. Erre szolgál a CRM, mint ügyfélkapcsolat-menedzsment rendszer, amelyben az információk egyetlen megosztott adatbázisba tárolódnak, így az érintett alkalmazottak bármikor elérhetik ezeket.

A milliók által használt SugarCRM CE, egy nyílt forráskodú webes alkalmazás, amelynek az architektúráját nagyon jól ismerjük, átlátjuk így az ügyfél igényei alapján testre szabjuk, új és egyedi modulokat funkciókat fejlesztünk és specifikus riportok generálását vagy akár ERP rendszerekkel való integrálástt is megoldjuk. Nagy előnyként könyvelhető el, hogy lévén egy optimalizált webes alkalmazás, ezért az interneten bárhonnan és bármilyen eszközről elérhető.

Ezzel a megoldással lehetőséget kínálunk ügyfeleinknek, hogy hatékonyabbá illetve döntéshozatali szempontból átláthatóvá tegyék vállalkozásuk értékesítési, ügyfélszolgálati és marketing tevékenységét.

ERP, ügyviteli rendszerek

A vállalkozások versenyképességének fenntartása illetve fokozása, a költségvetés kezelése, a készlet követése, gazdasági mutatók elemzése vagy akár a stratégiai döntések meghozatalánál fontos tényező lehet a naprakész, pontos információ. Erre szolgál az integrált vállalatirányítási rendszer más néven ERP, amely nemcsak bő eszköztárral rendelkezik, hanem formailag és törvényileg is eleget tesz a jelenleg érvényben lévő helyi és nemzetközi jogszabályoknak.

Az évek során részt vettünk több sajátos vállalatirányítási rendszer fejlesztésében és bevezetésében. Legkiemelkedőbb és évek óta jól működő rendszerünk a PIRO ERP, amelyet főleg ékszergyártó cégeknek terveztük, viszont más kézi termelési folyamaton alapuló iparágakra is alkalmazható.

Legújabb termékünk a Prisma ügyviteli rendszer, amely egy webalapú IT megoldás és kimondottan előnyös a több munkaponttal rendelkező kis- és középvállalkozásoknak, akik az interneten keresztül követhetik, elemezhetik a helyi adatokat ezzel megspórolva a kiszállási, logisztikai költségeket és hatékonyabbá téve a döntéshozatali ciklust azáltal, hogy valós idejű, teljes rálátást biztosít a készletre, kifizetésekre, riportokra, egyszóval az egész cégre.

Webdesign és webfejlesztés

Az Internet növekvő népszerűségének köszönhetően, a klasszikus kommunikációs eszközökön túl a webes, online jelenlét is kulcsfontosságúvá vált számos magánszemély, vállalkozás, intézmény, non-profit szervezet számára. A webes megoldásaink képezik a legfőbb erősségünket, működésünk óta kiemelt szolgáltatásként kínáljuk és dinamikusan alkalmazkodunk a legújabb trendekhez. Tisztában vagyunk vele, hogy ügyfeleink online jelenléte sokszor vállalkozásuk sikerében mérhető, ezért nagy figyelmet szentelünk az egyedi grafikai tervek kialakítására és felhasználóbarát weblapszerkezet megtervezésére, illetve a legkorszerűbb programozási nyelvek használatára. A weblapok fejlesztésénél nagy hangsúly fektetünk a mobil eszközökre is optimalizált oldalak/interfészek kialakítására, valamint a robusztus, globálisan elterjedt tartalomkezelő (CMS) rendszerekre használatára, amelyek bárki számára könnyű adminisztrálást biztosítanak.

Ügyfeleink számára webfejlesztésnél mindig teljes csomagot biztosítunk, amely tartalmazza a személyre szabott arculatot, programozást, domén foglalást, tartalomfelöltést, keresőoptimalizálást, tárhelyszolgáltatást, utólagos karbantartartást és egyéb fejlesztéseket.

Portfoliónkat személyes, vállalati, önkormányzati és e-commerce weblapok széles skálája alkotja.

Webáruházak

Napjainkban a kereskedelemmel foglalkozó kis- és középvállalkozások számára elengedhetetlenül fontos az interneten történő értékesítés. Az internet komoly lehetőséget biztosít arra, hogy eladó és vevő egymásra találjon, itt a világ bármely pontjára el lehet juttatni az eladásra kínált terméket, nem számít az időzona, a munkaprogram, egyszerűen jól kell csinálni. A jó webes értékesítésnek technikai, pénzügyi, logisztikai és marketing vonatkozásait foglalja magába a webáruház (webshop) alapú szoftver.

Cégünk webáruházak teljes arculatának a kidolgozásában, programozásában, robusztus admin felület kialakításában, online fizetési funkciók beépítésében, keresőptimalizásában,termékek feltöltésében, webszerveren való futtatásában nyújt segítséget. Nem jelent akadályt a többnyelvűség és több pénznemben megjeleníthető termékek bemutatása, így akár egy helyi vállalkozás a nemzetközi piacon is könnyedén megállja a helyét. Fejlesztésnél az eCubator saját platformunk mellett még használjuk a Magento-t, a WooCommerce-t és a PrestaShop-ot is.

Átadás után üzemeltetéssel és online marketinggel kapcsolatos szaktanácsadással segítjük ügyfeleinket, hogy minél több megrendelést bonyolítsanak le és elégedett vásárlókra találjanak.

Mobil alkalmazások

Az okostelefonok, táblagépek, PDA-k elterjedésével egy teljesen új és modern mobil iparág alakult ki, és ez minden valószínűséggel a közeljövőben még jobban beépül az emberek hétköznapi teendőjébe. Napjainkban a cégek és szervezetek már mobil alkalmazás (mobil app) fejlesztés útján ismertetik termékeiket, szolgáltatásaikat, illetve e környezeten keresztül teszik elérhetővé őket. A mobil alkalmazások egyre újabb területeket hodítanak meg a szórakozató iparban és a különböző kereskedelmi tevékenységeken át az egészségügyi szolgáltatásokig, vagy egyszerűen a vállalaton belül hatékonyságnövelő eszközként, a mindennapi munka könnyebb elvégzésében van jelentős szerepük.

Cégünk natív (Android és iOS) valamint cross-platformokra (MoSync, PhoneGap) alapuló professzionális szolgáltatást nyújt a mobil alkalmazás fejlesztés területén, az ötlettől a megvalósításig. Elegendő tapasztalattal rendelkezünk az alkalmazás funkcionalitásának kialakításához, a technológia lehetőségeit kihasználva ügyfeleinknek magas üzleti értékű és minőségű végeredményt nyújtunk.

Outsourcing

A nearshore outsourcing egyre népszerűbb folyamat a nagy IT cégek körében, a nyugati nagyvállalatok jelentős erőforráshiánnyal küszködnek úgy technikai, mint személyzeti téren, vagy bizonyos mértékben költségcsökkentéshez folyamodnak. Erre előnyös célpont Romániában a Közép Erdély régió, az itteni IT cégek versenyképesebb árakat tudnak biztositani a más, nagyvárosi árakhoz képest és lévén, hogy Románia tagja az Európai Uniónak, megszűntek a jogi, kommunikációs, együttműködési korlátok.

Csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi fejlesztő központunkban a multikulturális szemléletmód mellett modern és rugalmas munkakörülményeket biztosítunk szakembereinknek, folyamatos képzésrendszerben vesznek részt így teljes mértékben meg tudunk felelni az ügyfélközeli, transzparens, távolsági munkavégzésre.

Szolgáltatásainkat átlátható és viszonylag alacsony költségekre, megbízható és hosszú távú partnerségre, előnyős időzónában történő, minőségi illetve magas szaktudással rendelkező munkavégzésre építjük.

Online marketing

Az online marketing fontossága az utóbbi évtizedben jelentősen megnőtt, a klasszikus marketingeszközök kiegészítéseként segíti a weblap, termék, szolgáltatás ismertté válását az interneten.

Önmagában egy jól elkészített webáruház nem tudja elérni az üzleti célját, ha nincs komoly online marketing tevékenység a hátterében. Sokéves tapasztalattal végezzük online marketingjét kis és nagy internetes boltoknak.

Számos átlátható, tervezhető módszer és eszköz létezik, keresőoptimalizálással (SEO) és fizetett meg ingyenes Google Adwords, Facebook kampányokkal elérjük, hogy a termékeire, szolgáltatásaira, weblapjaira könnyen és elsők között rátaláljanak a potenciális érdeklődők.

A kampányok során segítünk megtalálni a hirdetésre optimális felületeket, meghatározzuk a témába illeszkedő kulcsszavakat, az egyes hirdetési felületek formai igényeihez igazodva vállaljuk a reklámszövegek, bannerek elkészítését, a hatékonyság követése érdekében, látogatottsági statisztikát biztosítunk és nem utolsó sorban elkészítjük a költségtervezetet.

Hoszting

Jó infrastruktúrával ellátott New York-i adatközpontban, szakképzett rendszergazdáink által saját szervereiken kialakított tárhely szolgáltatásainkat azon ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek fontos, hogy adataik professzionális körülmények között folyamatosan, gyorsan elérhetőek legyenek belföldi és külföldi felhasználók számára egyaránt.

A már meglévő weblapoknak vagy az általunk fejlesztetteknek kínálunk elérhető áron előre konfigurált webtárhelyet, további igény esetén személyesített SMTP, POP3 és IMAP levelezőszervert üzemeltetünk, domain nevek vásárlást, konfigurációját és a tartalom telepítését is vállaljuk. Magas látogatottságú, nagy erőforrást igénylő weblapoknak ajánljuk a fizikai szervernél jóval olcsóbb, kapacitás szempontjából könnyebben skálázható nagy teljesítményű virtuális szerveinket (VPS).

Napi rendszerességgel végzünk biztonsági mentéseket így garantáljuk, hogy az adatok visszanyerhetőek legyenek esetleges műszaki (software vagy hardware) meghibásodás esetén, vagy azon esetekben, ha a webmester véletlenül letörli az adatokat.

Termékek

Minden munkánk egy egyedi termék, viszont van közöttük néhány kiemelkedő, amelyeket saját elképzelésből a nulláról építettünk fel és ezeket az ügyfelektől kapott visszajelzések / igények alapján folyamatosan fejlesztjük, követve az aktuális trendeket.


 • Prisma
 • OptimEZ
 • Ecubator

Prisma

Kis- és középvállalkozások számára fejlesztett ügyviteli rendszerünk, amely segít a készletvezetésben, számlázásban, a kifizetések követésében, a termékek és ügyfelek nyilvántartásában, valamint a különböző jelentések elkészítésében és egyéb adminisztratív ügyek vezetésében.
A rendszer webes technológiákon alapszik, így a több munkaponttal rendelkező vállalatok esetén, a központi adatbázisban tárolt adatok bármely munkapontról elérhetőek internetes kapcsolaton keresztül, valós idejű munkapontszintű, illetve teljes rálátást biztosítva a készletekre, kifizetésekre, riportokra, vagyis az egész cégre.
A program számos konfigurálási opciót tartalmaz, amelyek segítségével különböző ágazatokban működő vállalatok, sajátos igényeit is le tudja fedni.

OptimEZ

Ez a szoftver elsősorban olyan vállalkozások számára lehet előnyös, akik kiterjedt ügynökhálózattal rendelkeznek, és ezek tevékenységét nagyon pontosan, előre meg kell tervezni és utánkövetni. Az ügynökök, de akár a teljes személyzet tevékenysége megtervezhető és követhető napra, órára, percre lebontva, illetve mindegyik tevékenységhez rendelhetőek: ügyfél, helyszín, feladatok, jegyzetek, dokumentumok, stb. Ezen betervezett tevékenységek egy jól átlátható formában vannak megjelenítve, illetve nyomtatott formában is kinyerhetőek. A tevékenységek utánkövethetőek úgy a sikeresség, mint a betervezett és effektív idők szempontjából, így mérhetővé válva az ügynökök, illetve a személyzet tevékenysége és ennek hatékonysága.
A rendszer webes technológiákon alapszik, így internetes böngésző segítségével bárhonnan elérhető, akár mobil eszközökről is, ami jelentős előny lehet a terepen dolgozóknak.
A rendszer integrálható a vállalat ERP rendszerével, így kétirányú szinkronizációval számos adat (mint például az ügyfelek) duplikálása megelőzhető.

Ecubator

Saját fejlesztésű eCubator rendszerünk egy olyan környezet, amely egyidejűleg képes több web alkalmazást támogatni, még akkor is, ha ezek az alkalmazások különböző természetűek és másak a céljaik. A lehetséges konfigurációk közül, az eCubator-alapú webalkalmazásokat konfigurálhatjuk mint tartalomkezelt weboldalak, online fizetési lehetőséggel és bevásárló kosárral rendelkező e-kereskedelmi rendszerek, vagy olyan más webalkalmazások, amelyek testreszabott logikát tartalmaznak.
Az eCubator rendszer, több mint egy egyszerű CMS rendszer, bármilyen web alapú rendszer gerinceként használható, amely rugalmas adatkezelést és számos modult biztosít, kezdve a tartalomkezelési funkcióktól, az ügyféladatok és megrendelések kezelésén át a számlázásig vagy akár a hírlevélküldésig.


Portfólió

Az alábbiakban megtekintheti a web portfóliónkba tartozó néhány kiemelt munkánkat.

FairTools webáruház Magento / PHP
ProdusePlastic webáruház Magento / PHP
FunBike webáruház .NET / eCubator
PIRO ERP Drupal / PHP
Virtuális séták Csíkban .NET / eCubator
Zenit Panzió .NET / eCubator
Schulleri és társai ügyvédi társaság PHP / Wordpress
Palcaro .NET / eCubator
Dakota Security PHP / Wordpress
Csíki Vállalkozók Egyesülete .NET / eCubator
Koz-Service .NET / eCubator
Garden State Securities .NET / eCubator
Fenestela 68 .NET / eCubator
Erdély – Top 10 város .NET / eCubator
Élő Erdély Egyesület .NET / eCubator
Áprily Lajos Főgimnázium .NET / eCubator
Hargita Megyei Mezőgazdagági Igazgatóság .NET / eCubator
Román Jégkorong Szövetség .NET / eCubator
Truffoir – Erdélyi szarvasgomba .NET / eCubator
Lobogó panzió PHP / Wordpress
Arch Moulding .NET / eCubator
MPower Body Work .NET / eCubator
Bibas Group .NET / eCubator
IT PLUS Klaszter Drupal / PHP
FK Csíkszereda PHP / Wordpress
Harviz Joomla / PHP
AC Lighting PHP / Wordpress
Best Cast .NET / eCubator
Carl Sylsvestre Consulting .NET / eCubator
Dobos fényképészet .NET / eCubator
Detroit City .NET / eCubator
Frank Ridge Foundation PHP / Wordpress
Gerkon .NET / eCubator
Guild For Early Music .NET / eCubator
Invioo .NET / eCubator
Lamontis Partners .NET / eCubator
Lengyel Rita .NET / eCubator
M. Grunberg Inc. PHP / Wordpress
Pimpimpáré .NET / eCubator
QWANZ PHP
The Last Castrato show .NET / eCubator
Transylvania Top 10 .NET / eCubator
Undock portál .NET / eCubator
Villatobagolf .NET / eCubator
West-Con Consulting .NET / eCubator
Boomerangservices.ro Drupal / PHP
Zbori.ro Drupal / PHP
RomaniaRooms Drupal / PHP
Biofruct PHP / Wordpress
Caritas Drupal / PHP
Uniprest PHP / WooCommerce / Wordpress
Juuz.me PHP / Wordpress
AquaEnergia Drupal / PHP
Jakab Antal PHP / Wordpress
CAKESUPPLIES USA PHP / PrestaShop
iData PHP / Wordpress
UPS Distribution PHP / WooCommerce / Wordpress
Electromix Magento / PHP

Csapat

Csapatunk multikulturális beállítottságú, tapasztalt és magasan képzett szakemberekből tevődik össze. Jelenleg cégünknél huszonöt szoftverfejlesztő tevékenykedik. További tíz kollégánk projekt vezetőként, elemzőként, ügyfélszupportosként és tesztelőként dolgozik. Csapatunk mindegyik tagja folyamatosan képezi magát azért, hogy megfeleljen az iparág legújabb kihívásainak és ezáltal az ügyfeleknek magas színvonalú komplett IT termékeket szállítson.

Co-Founder, CEO
Co-Founder
István
System Architect
Erika
.NET developer
Ervin
Project Manager
István
Lead Developer
Beáta
Project Manager
Botond
.NET developer
Szidónia
Project Manager
István
Web developer
Zsombor
.NET Developer
Adél
Web Developer
István
Senior Developer
Hunor
.NET Developer
Orsolya
Senior Developer
Róbert
Web Developer
Sarolta
Office Manager
Emilian
Web Developer
Hunor
Senior Developer
Csaba
Mobile Developer
Orsolya
.NET Developer
Előd
Web Designer & Developer
Csaba
Continuous Integration
Attila
Marketing Manager
Sarolta
QA Manager
Mihály
Project Manager
Alpár
Web Developer
Botond
Infrastructure Manager
Róbert
Operations Assistant
Hunor
Project Manager
Noémi
Business Analyst
László
Junior Project Manager
Árpád
Junior Developer
László
Tester
Örs
Customer Support
Linda
Customer Support
Róbert
.NET Developer
Dragoș
Tester
Endre
Junior Developer
Alpár
Junior Developer
Botond
Junior Developer
Hajnal
Manager Assistant
Ádám
Junior Developer
Katalin
Junior Web Developer
Éva
Marketing Assistant
Anna
Customer Support
Katalin
Junior Tester
Emese
Junior Developer
Zsombor
Junior Developer
Endre
Customer Support

Karrier
Cégünk a számos beérkező megrendelés következtében folyamatosan növekszik, ezért bővíteni szeretnénk csapatunkat új munkatársakkal. Olyan kollégákat keresünk, akik rutinosan mozognak egy-egy szakterületen, de emellett nyitottak a folyamatos tanulásra, és hajlandóak a projektmunkák során még tovább fejlődni. Az elvárt szakmai tapasztalat mellett a legfontosabb kompetencia, amivel az ideális jelöltünk rendelkezik, a részletekre való odafigyelés, a jó kommunikációs készség és a kiválóságra való folyamatos törekvés. Fiatal és energikus csapatunk motivációban nem szenved hiányt, termékeinket és szolgáltatásainkat mind belföldön, mind pedig külföldön elismerik. Légy te is tagja az ENETIX csapatnak!
Csatlakozz!

Kapcsolat

Szék út, 7/A szám
530201 Csíkszereda, Hargita megye, Románia
+40-744-766.860, office@enetix.ro

RO18765987
J19/505/2006
RO02 BACX 0000 0002 8026 5000 UniCredit Bank

Küldjön nekünk üzenetet az alábbi űrlap segítségével.